Aile Danışmanlığı

Aile: Neseb veya evlilikle bir araya gelmiş, ana-baba ve çocuklardan oluşan topluluk. Büyük baba, nine, torunlar da aile tanımı içine girdiğinden, onlar da ailenin bir parçasıdırlar.

Aile danışmanının sorumlulukları nelerdir?

Aile danışmanının öncelikli görevi, aile hayatına müdahale eden konuları tartışmak ve incelemek için bütün bir aile ile bir araya gelmektir.

Aile danışmanlığı aile içi ilişkilerinize nasıl faydası olur?

Bir aile danışmanından destek almak; aile içinde veya çiftler arasında, karşınızdaki kişiyi saygı ile dinlemenize, onun bakış açısıyla görebilmenize, sorununuza yönelik olarak konuşabilmenize, duygu ve düşüncelerinizi daha açık bir dille ifade edebilmenize, incitici davranışlarda bulunmamanıza, karşınızdakini değiştirmek yerine olduğu gibi kabul edebilmenize, beklentilerinizi açıkça ifade edebilmenize sebep olur.

Aile danışmanından hangi alanlarda destek alabilirsiniz?

Eş seçimi, evlilikte iletişim sorunları, problemlerle baş etme yöntemleri, evlilikte sadakatsizlik, aile içi şiddet, ailede stres faktörleri ile baş etme yolları, eşlerde sorumluluk bilincini geliştirme, boşanma sürecinde devam eden ilişkiler için destek çalışmaları…
Cinsel yaşam (Cinsel isteksizlik, vajinismus, erken boşalma, cinsel tiksinti bozukluğu, cinsel tatminsizlik), evlilikte kıskançlık, evlilik ilişkisinde sinir / öfke patlamaları, evliliği bitirme noktasına taşıyan; Küsme ve Aşağılama hastalığı ve eşler arası güvensizlik sorunu gibi konularda aile danışmanından destek alabilirsiniz.

Aile danışmanının aile danışmanlığı sürecindeki rolü

Aile danışmanının rolü;
Scroll to Top